Harrods – Lontoon ehdoton nähtävyys, jonka jälkeen Stockmann ei tunnu enää miltään

Sunnuntai ja puolikas päivä suurkaupunkia jäljellä. Sateenvarjojen puuttumisen ja kaatosateen lisäksi päivän yhdeksi teemaksi muodostui matkalaukkujen säilytys. Koska emme jaksaneet raahata laukkuja koko päivää mukanamme (ja Harrodsille niiden kanssa ei edes olisi ollut mitään asiaa)  ajatuksena oli jättää laukut kätevästi säilytykseen, aivan kuten monta kertaa reissuilla aiemminkin. Paikan löytäminen ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin.

Tavaratalo Harroldsilta olisi matkalaukkusäilytys löytynyt, mutta hintakin oli kauppakeskuksen tyyliin mojova. Ratkaisuksi hintakammoon muodostui LuggageHero-sovellus, joka tarjosi Lontoosta yli 60 kohdetta matkalaukkujen säilytykseen huokeaan, parhaimmillaan euron per tunti maksavaan hintaan.

Ongelmaksi muodostui näiden paikkojen löytäminen. Kartan mukaan kohde sijaitsi aivan Harrodsia vastapäätä, ja vasta viidennen kerran kauppojen ohi käveltyämme saimme selville, että matkatavarasäilytys sijaitsi Brompton Roadilla sijaitsevan matkamuistomyymälän perällä. Kaupan ikkunassa ei ollut mainintaakaan kyseisestä palvelusta, mutta sieltähän se sitten lopulta löytyi. Maksu hoidettiin puhelinsovelluksen kautta ja hinta määräytyi täysin sen mukaan, kuinka kauan palvelua käytti. Kätevää, kunhan paikka ensin löytyi!

Wikipedian mukaan Harrodsilla on yli 5000 työntekijää.

Lähes 17 000 punnan nojatuoli ja muita nähtävyyksiä

Laukut jätettyämme pääsimme vihdoin sateensuojaan ihmettelemään Euroopan suurimman tavaratalon, Harrodsin, meininkiä. Kannattaa muistaa, että tähän tavarataloon pääsee sisään ainoastaan siisteissä vaatteissa, eikä reppujakaan sallita. Tästä säännöstä pitävät huolen ovilla seisovat vartijat.

Voin sanoa, että suomalainen pieni ihminen tuntee olonsa melko säälittäväksi kaiken sen rikkaille tarkoitetun tavaran keskellä. Yli 300 osastoa täynnä kymmeniä tuhansia euroja maksavia aterimia, maljakoita, taidetta, huonekaluja ja esineitä, joiden käyttötarkoituksesta ei ollut mitään hajua. Huonekaluosaston poikki kävellessämme myyjä tuli esittelemään meille nyrkkeilyhanskan muotoista sohvaa, only 16 999 pounds. Okei, ehkä joku toinen kerta.

 

Nämä huonekalut eivät sovi ihan joka olohuoneeseen.

Ainoaksi ostoksekseni jäi jouluosastolta (kyllä) ostamani kaksi joulukorttia, jotka vievät kyllä voiton kaikista edellisvuosieni joulukorttilöydöistä!

Kun ihmettelykierros Harrodsilla oli saatu hoidettu, päivän toiseksi teemaksi osoittautui ruokapaikan/kahvilan löytäminen. Tai paikan löytämisessä ei itsessään ollut ongelmaa, mutta vapaan pöydän kylläkin. Monta kilometriä ympyrää tallottuamme tulimme lopulta siihen tulokseen, että parasta olisi suunnata lentokentälle, siellä ruokaa olisi taatusti tarjolla.

Pienen kahvitteluhetken jälkeen haimme siis laukut säilytyksestä ja suuntasimme junalla lentokentälle, joka itsessään on myös aika upea nähtävyys lukuisine terminaaleineen ja ostosmahdollisuuksineen. Heathrow ei tietenkään vedä vertoja Dohan lentokentälle, mikä on jäänyt mieliini ikuisiksi ajoiksi.

OPIMME TÄNÄÄN: 

Maailmassa on rikkaita ihmisiä, joilla on varaa ostaa kymmenien tuhansien arvoisia koriste-esineitä.

Lontoo ja sunnuntai = kaikki ravintolat/kahvilat tupaten täynnä

Lontoo on Minien luvattu maa 

Kommentoi juttua