Iisalmen panimomuseo

Täytyy myöntää, että en omannut mitään käsitystä Iisalmesta ennen tätä vierailua. Yllätyin positiivisesti, Iisalmi oli todella mukava paikka. Kaupunki tuntui kotoisalta, kunnes totesin sen muistettavan todella paljon Riihimäkeä. Samankaltaisuus oli käsinkosketeltavaa. Tiedä sitten onko se hyvä juttu vai ei.

Olimme yötä Sokos Hotel Koljonvirrassa. Ahkerina hotellien käyttäjinä olimme saaneet kasaan Hotel.comin ilmaisen pakintoyön, jonka käytimme tähän yöhön. Ja tietysti premium-huoneeseen. Meidän huoneessamme oli oma sauna (en voi sulattaa tätä asiaa). Ja lisä luksusta toi wake up-valo, joka herätti aamulla suloisella valollaan.

pullot
Olvin pulloja vuosien varrelta

Aamupalan jälkeen oli aika aika jatkaa paluumatkaa, mutta ennen sitä hieman kulttuuria. Iisalmessa on valmistettu olutta Olvin toimesta jo yli 130 vuotta. Panimorakennuksessa sijaitsee panimuseo, jonka esineistön on kerännyt aikoinaan Olvin pitkäaikainen panimomestari Herbert Groschup. Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

Museo esittelee oluen valmistusta ja historiaa kattavasti ja mielenkiintoisesti. Näyttelystä löytyy paljon oluen valmistukseen käytettyjä esineitä, sekä tiloihin on lavastettu myös muun muassa 50-luvun laboratorio ja 80-luvun mainosverstas.

Oma kohokohtani oli Reino-kuosilla päällystetty mopo. Myös pullotussalin välineet olivat kiinnostavia ihmeellisine ulkonäköineen.

mopo

Toisin kuin pari vuotta sitten Salsburgissa Stieglin-tehtaalla, täällä ei jostain kumman syystä saanut ilmaisia maistiaisia…

Samassa rakennuksessa oli esillä myös postimerkkinäyttely, sekä  Arjen ilot-valokuvauskilpailun satoa.

Olvin Panimomuseo sijaitsee osoitteessa Luuniemenkatu 4.

http://www.olvisaatio.fi/web/olvisaatio/2

 

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Iisalmen panimomuseo

Kommentoi juttua