Raunioita, kipuamista ja perhemarketti – kaksi päiväretkeä Eguisheimista

Kun välillä vähän reippailee, voi taas hyvillä mielin nauttia vähän lisää viiniä ja juustoja.

Les Trois Châteaux – kolmen linnan rauniot

Yksi hyvä päiväretkikohde on noin kuuden kilometrin päässä Eguisheimin kylästä sijaitseva Les Trois Châteaux, eli kolmen linnan rauniot. Lähes 600 metrin korkeudessa sijaitsevien linnojen rakennustyöt aloitettiin jo 1200-luvulla, eikä linnoista nykyisin ole pystyssä kovinkaan montaa seinää.

Kolmen linnan rauniot

Vaikka raunioiden tutkiminen ei itsessään kiinnostaisi, ylhäältä viinilaakson ylle levittyvät maisemat ovat kyllä kipuamisen arvoiset. Linnojen raunioille pääsee montakin eri reittiä niin autoteistä metsäisiin polkuihin. Hieman kauempana, noin kolmen kilometrin päässä kolmesta linnasta sijaitsee toinen 1200-luvun ihme, Château du Hohlandsbourg.

Tänne emme kuitenkaan enää jatkaneet, sillä elimme siinä uskossa, että linnoitukset olisivat olleet sen verran turistirysiä, että sieltä olisi saanut ostettua lisää vettä. No eipä saanut. Ota siis tarpeeksi juotavaa mukaan! (Tämä on hyvä painaa mieliin etenkin 30 asteen helteessä)

Juustoista kuuluisa Munterin kaupunki

Toinen kylän ulkopuolinen retki suuntautui 600-luvulla perustetun Abbaye de Munster luostarin mukaan nimettyyn Munsterin kaupunkiin, joka tunnetaan etenkin herkullisista juustoistaan. (Juusto mainittu, eli sinne mennään!)

Noin 23 kilometrin päässä Eguisheimista sijaitsevaan kaupunkiin lähdimme luonnonpuiston ja mahdollisten vaellusreittien perässä.

Ranskassa vaeltaminen ei näytä olevan lähellekään yhtä suosittu harrastus kuin Sveitsissä. Kartan ja pienen harhailun jälkeen löysimme lopulta reitille, jota jokin elävä olento oli viimeksi talsinut ehkä kymmenen vuotta sitten. No, ei nyt sentään, mutta hirveästi ruuhkaa poluilla ei ollut.

Kyltit ja niiden määräänpäät olivat paikoitellen hieman epäselviä, mutta päätimme ottaa suunnaksi tutun vaihtoehdon; eli ylämäen.

Näkymä Munsterin ylle.

Metsäisessä maastossa joitain kilometrejä kuljettuamme pääsyimme lopulta aukiolle, josta levittäytyivät kauniit näkymät alueen ylle. Täältä näki niin kaupungin kuin täydellisessä 45 asteen kulmassa rinteillä kasvavat viiniköynnökset. Täytyy kyllä myöntää, että Sveitsin Alppien jälkeen maisemat eivät tehneet kovinkaan suurta vaikutusta. Oi Sveitsi, miksi olitkaan niin kaunis!

Munsterin ja Eguisheimin välillä sijaitsee useampiakin automarketteja ja kauppakeskuksia, joihin voi pysähtyä vaikkapa ihmettelmään viini- ja juustovalikoimaa. On se aina vaan niin ihmeellistä, kun paikallisesta prismasta löytyy oma viinikellari sen lisäksi, että erilaisia viinejä löytyy viiden hyllyvälin verran.

Ja kuinka halpoja kaikki juustot ovatkaan!Vaikka Ranska ei pärjää Sveitsille maisemissa, ruokamaana se on ihan vertaansa vailla.

Ruokakaupan parempien viinien viinikellari.

Kommentoi juttua