Isola Bella – kaunis saari

Päiväretkemme kohde, ehkä koko reissun eniten odotettu kohde, eli Isola Bella. Isola Bella on Taorminan alapuolella oleva pieni saari ja sen lähellä oleva kivikkoinen ranta. Giardini-Naxoksesta tehtiin muutaman tunnin kestoisia veneretkiä saarelle, jonka aikana pääsi ihailemaan kauniin saaren ympäristöä veneestä käsin. Rantaan pääsee Taorminasta kätevästi myös kaapelihissillä.

kaukaa_isola
Isola Bella näyttää pilvisenäkinpäivänä sympaattiselta.

Paikassa sinänsä ei ole mitään ihmeellistä, paitsi todella kaunis ranta. Mutta ranta on vaan niin kaunis, että sen takia siellä kannattaa ehdottomasti vierailla.

isolabella_alasTarvitseeko edes mainita, että kävelimme lopulta perille? Tämä johtui kyllä oikeasti bussien kulkemattomuudesta. Juuri sinä päivänä kaupungissa ollut pyöräkisa oli sulkenut katuja, joten myöskään bussit eivät kulkeneet aikataulujen mukaisesti jos ollenkaan. Matka oli vain noin neljän kilometrin pituinen, joten nopeastihan sen nyt käveli. Rannalle päästäkseen täytyi kävellä vielä pitkät rappuset alas rannalle. Juuri kun olimme kivunneet ylös!

Isola Bellan ranta on melko pieni ja kivikkoinen, joten kumitossut ovat tarpeen jos rannalla aikoo viettää pidemmänkin aikaa. Ja mikä tuuri, että juuri perile päästyämme alkoi rankka vesisadekuuro. Toisaalta olinkin jo ihmetellyt, että eikö lomallani tosiaan satanut kuin yhtenä päivänä. No, nyt satoi kahtena.

isolabella
Hiekkasärkkä kuljetti saarelle.

Kahlasimme nilkkoja myöten olevaa vettä pitkin itse Isola Bellan saarelle, jonne pääsi tutustumaan pääsymaksua vastaan (2 e alle 25-vuotiaat, muut 4e). Paikka oli yksityisomistuksessa vuoteen 1990 saakka, mutta tällä hetkellä se on yleisölle avoin luonnonsuojelu kohde. Saarelta löytyi museotiloja, jotka esittelivät pienen saaren kasvustoa ja lähistöllä pesiviä lintulajeja. Miten niin pikkuisella saarella voi olla niin paljon harvinaisia lajeja? Bongasimme myös aidon sisilialaisen pulun! Saarella voi istuskella ja nauttia merinäköalasta ja katsella ohi ajavia veneitä.

salaatti
”Terveellistä” lomaruokaa.

 Sateen ja pilvisyyden vuoksi emme jääneet rannalle pidemmäksi aikaa, vaan suuntasimme lounaalle ja takaisin ylöspäin kohti kaupunkia. Rannan läheisyydessä on paljon (hienompia) hotelleja, joilta löytyy varmasti omat uimarantansa. Söimme kaapelihissin läheisyydessä olevassa pienessä kahvila-ravintolassa. Ravintoloiden määrä ei täälläpäin päätä huimannut. Pitsa ja kana-ceasarsalaatti olivat kuitenkin mainioita. Varsinkin kun salaatissa oli kilo kanaa, pekonia ja parmesania, ja vain muutama salaatinlehti. Söin siis terveellistä salaattia vai kuinka?

Ja mikä tuuri, että juuri ruoan maksettuamme näimme bussin tulevan! Ensimmäinen oikeaan suuntaan menevä bussi koko päivänä. Hyppäsimme kyytiin ja pääsimme jotenkin helpon tuntuisesti takaisin hotellille.

Tässä vinkit Isola Bellalle: kävele perille, nauti kauniista maisemista ja unohda murheet.

Yksi kommentti artikkeliin ”Isola Bella – kaunis saari

Kommentoi juttua