Mielipide: Ruokaa rakastavilla on kaikkein vaikeinta!

Monesti kuulee sanottavan, että erityisruokavaliota noudattaville tai allergisille ravintoloissa käyminen ja matkailu tuottavat vaikeuksia. Mutta miten vaikeaa on vasta olla sekasyöjä, joka ei omaa yhtäkään ruoka-aineallergiaa, ei noudata yhtä ainutta ruokavaliota ja tykkää lähes kaikesta ruoasta (silliä lukuun ottamatta)?! Voin kertoa, että elämä tällaisena luonnonoikkuna on välillä hyvin haastavaa, varsinkin matkoilla.

Esimerkkinä sanottakoon joulukuulle suunnitteilla oleva Kööpenhaminan reissu, jonka ravintola- ja ruokatarjontaan olen alkanut jo pikkuhiljaa perehtyä. Reissun tulee sisältää ainakin yksi parempi ravintolareissu, mutta kannattaisiko valita jokin uusi paikka vai vanha suosikki, jonka tietää taatusti olevan hyvä? Valinta voi päätyä joko täydelliseen ruokaelämykseen tai jossitteluun siitä, olisiko joku muu paikka sittenkin tarjonnut vielä parempaa ruokaa. (Lue: enemmän kampasimpukoita ja parempaa skumppaa).

Kun Tripadvisorista on rankattuna kymmenen hyvää ravintolaa ja aikaa on vain kolme päivää, mitä voi pieni ihminen tehdä? Ahdistushan siinä meinaa vähän iskeä!

Kööpenhaminan kauppahallin ihania rapusalaatteja, nam!

Sitten pitää ehtiä syödä ainakin tanskalaiseen tapaan voileipiä, joulumarkkinoilla yhtä sun toista pientä naposteltavaa bratwursteista paahdettuihin manteleihin, unohtamatta hotellin aamupalaa, jossa on aivan pakko maistaa ihan jokaista tarjolla olevaa tuotetta. Ja jossain välissä pitäisi vielä nautiskella kakkukahveista ja iltapäiväskumpasta. Aivan liikaa mahdollisuuksia, liian vähän aikaa!

Ravintola-, kauppahalli ja ruokatoritarjonnan lisäksi pitää ottaa huomioon myös paikalliset ruokakaupat, joista on aina parasta ostaa kaikkea kivaa pikkusyötävää hotellihuoneeseen, jotka saattavat osaltaan vaikuttaa siihen, jaksaako illallisella syödä kolme, vai pahimmassa skenaariossa vain yhden ruokalajin, jolloin joku täydellinen makuelämys voi jäädä saamatta.

Jos joku vielä kehtaa tulla väittämään, että meillä ruokaa rakastavilla ihmisillä on helppoa, en vastaa seurauksista.

(Pääkuva on otettu yhdestä ruokataivaasta, Berliinin Kadewesta, jossa olen viettänyt elämästäni suhteellisen monta tuntia.) 

Kommentoi juttua